Choď na obsah Choď na menu

Pridaj sa

czech-disabled-masters-2021.jpgGolf je jeden z mála športov, ktorý môžu hrať na rovnakej úrovni spolu zdraví aj hendikepovaní športovci. V SKGAH združujeme golfistov s rôznym telesným a mentálnym postihnutím. Ak chceš aj ty patriť medzi nás, mal by si prejsť niekoľkými dôležitými krokmi:

Tým prvým a najdôležitejším je Tvoje rozhodnutie vyskúšať to smiley

Na našej stránke v sekcii „Naše aktivity“ nájdeš čas a miesto ďalšieho plánovaného stretnutia a spoločného tréningu členov SKGAH. Ak máš záujem prísť sa pozrieť, zoznámiť sa a dozvedieť sa viac o golfe, neváhaj a kontaktuj nás telefonicky alebo emailom.   

paragolfre.jpgV prípade, že nechceš čakať, alebo za nami z rôznych dôvodov nemôžeš prísť, môžeš tiež navštíviť ktorékoľvek golfové ihrisko v Tvojej blízkosti. Vyškolení golfoví tréneri Ti tam určite radi odpovedia na všetky Tvoje otázky a vysvetlia Ti, ako sa golf hrá.

Ak si na invalidnom vozíku alebo máš výrazne obmedzenú možnosť pohybu po ihrisku, kontaktuj, prosím, najskôr našu asociáciu.  Na našich partnerských golfových ihriskách máme k dispozícii aj špeciálne elektrické vertikalizačné golfové vozíky „paragolfre“.

Čo budeš potrebovať:

Na začiatku vôbec nič. Golfové palice a loptičky sú pre začiatočníkov k dispozícii na každom golfovom ihrisku. Môžeš si ich tam požičať buď zdarma, alebo za mierny poplatok. Na každom ihrisku sa tiež nachádzajú rôzne tréningové plochy a skúsení tréneri, ktorí Ti radi poradia.

Čo ďalej?

Po pár hodinách strávených na ihrisku sa budeš určite vedieť rozhodnúť, či sa chceš golfu venovať aj naďalej.

Ďalším krokom bude absolvovanie kurzu na získanie zelenej karty, ktorá oprávňuje k samostatnej hre na golfových ihriskách. Certifikovaní tréneri Ťa naučia základné techniky golfovej hry a zoznámia Ťa s golfovými pravidlami a etikou.

czech-disabled-open-2019.jpegV tejto fáze si už môžeš zaobstarať aj vlastnú golfovú výbavu. Môžeš si vybrať buď zo širokej ponuky lacnejších použitých golfových palíc alebo navštíviť špecializované golfové obchody, kde Ti nielen radi poradia, ale Ti aj všetko upravia podľa Tvojich individuálnych potrieb.

Po získaní zelenej karty sa môžeš stať plnohodnotným členom SKGAH. Môžeš získať aj hráčske osvedčenie EDGA a zúčastňovať sa ako náš reprezentačný hráč na medzinárodných turnajoch pod záštitou EDGA a získavať body vo svetovom rebríčku hendikepovaných golfistov.    

Tešíme sa na teba!